Geberit Montajı Nasıl Yapılır

Geberit Montajı Nasıl Yapılır

Geberit Montajı Nasıl Yapılır?

Geberit montajı, kısa sürede sessiz bir şekilde yapılır. Bu yüzden günümüzde çok tercih edilmektedir.

Geberit Montajı Aşamaları (Gömme Rezervuar Sıva Öncesi)

1.      Pis suyun çıkması için kelepçenin alt kısmı yanlara doğru esnetilir. Montaj için asma klozet taşarının delik araları ölçülür. Pis suyun olduğu dirsek, kelepçesine takılır. Gömme rezervuar konsolunda saplamalar, uygun olan deliklere takılır ve sıkılır.



2.      Fayans ve dolgu yüksekliği hesaplanır. Gömme rezervuar konsoluna ait yan montaj kulakları iyice açılır. Klozet taşı yüksekliği hesaplanır. Fayans ile saplama merkezi arası mesafe yaklaşık 33 cm’dir. Bu yükseklik dikkate alınarak saplamalara konsol ayakları takılır. Somun ve rondela ile iyice sıkılır. Yükseklik tekrar kontrol edilir.

3.      Tesisata göre pis su tesisatı kesilir. Delinecek yerler işaretlenir. Rezervuar ve su terazisi kontrol edilir. Deliklere, düverler çakılır. Gömme rezervuar yerine vidalar monte edilir.

4.      Rezervuarın pencere kapağı açılır. İçerdeki branşman musluğu teflon ile iyice sarılır. Ardından iyice bir şey girmesin diye musluk süngeri yardımıyla su tesisatına monte edilir. Hortumun bağlantı noktaları sıkılır ve pencere kapağı yerine koruyucu kutu takılır.

5.      Pencere straforu siyah vidalarla takılır. Pis su tapası, saplama koruyucu hortumları ve dirsek tapası yerine tekrar takılır. Fayans ve sıva işlemlerine hazırlanır. Fayans bitene kadar koruyucu kutular çıkarılmaz.

Geberit Montajı Aşamaları (Gömme Rezervuar Sıva Sonrası)

1.      Saplama koruyucu, pis su direk tapası ve dirsek tapası sökülüp, atılır. Dirseğe, dirsek boruları bağlanır. Ardından seramik önü işaretlenir. Klozet taşına dirsek boruları takılır. Takıldıktan sonra taşın, duvara dayanan kısmı işaretlenir. Çizgiler arası ölçülür. Ölçüme göre uzatma boruları kesilir. Bu borular temizlenir. Ardından yerlerine takılır. Rondela kapaklarını takılır. Su terazisi ile kontroller yapılır.

2.      Kapak burçları takılır. Klozet kapağı çıkarılır ve talimatlar incelenir. Klozet taşı menteşeler yerine takılarak oturtulur. Klozet kapağının düz olması için tornavida ile sıkılır.

3.      Siyah vidalar ve pencere straforu sökülüp atılır. Rezervuar içi kontrol edilir. Atar vidası takılır. Parçalar talimatlara uygun bir şekilde takılır. Ayar vidası döndürülür. Böylelikle boşluk ayarı yapılmış olur.

 

 

 

 

Etiketler: Geberit Montajı Nasıl Yapılır, geberit montajı,geberit yedek parça
Temmuz 28, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR